Німеччина надасть Україні 13 млн євро на підтримку боротьби з COVID-19

Німеччина надасть Україні 13,1 млн євро для проведення енергоефективної модернізації 12 медичних закладів у п'яти областях для підтримки боротьби з COVID-19

Про це повідомила пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Згідно з повідомленням, уряд Німеччини надасть Україні 13,1 млн євро для проведення енергоефективної модернізації закладів медичної допомоги, проведення закупівель сучасного базового медичного обладнання й обладнання для амбулаторної діагностики та лікування COVID-19, її наслідків на території Харківської, Дніпропетровської та Запорізької областей, а також на контрольованих Україною територіях Донецької та Луганської областей.

Так, кошти будуть спрямовані на оновлення інфраструктури та оснащення сучасними медичними приладами й засобами захисту дванадцяти закладів первинної та вторинної (спеціалізованої) медицини, розташованих у вказаних областях. Зазначається, що проєкт буде реалізовуватись упродовж трьох років.

Крім того, за інформацією відомства, було підписано додаткові угоди по проєктах Українського фонду соціальних інвестицій (УФСІ) VI та УФСІ VII вартістю 23,4 мільйона євро.

Зазначається, що з цих коштів 9 млн євро буде направлено на будівництво житла для внутрішньопереміщених осіб (13 об'єктів) та покращення інфраструктури (6 шкіл та 7 дитячих садків) у громадах, які приймають ВПО.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb