За ціною 43 тис. грн: у Києві зловмисники виготовляли підроблені водійські посвідчення

Кіберполіція викрила організовану групу, що виготовляла та збувала підроблені водійські посвідчення

Про це повідомляє пресслужба МВС.

Так, фігуранти в Інтернеті приймали заявки на виготовлення посвідчень водія європейського зразку.

Кіберполіція встановила, що організував незаконний бізнес 29-річний мешканець Києва. Чоловік створив та адміністрував вебсайти, де приймалися заявки на виготовлення посвідчень водія європейського зразку. Також фігурант утворив сall-центр, до роботи в якому залучив близько 20-ти працівників. 

"Оператори зв’язувались із замовниками і запевняли, що вони нібито навчатимуться в одній з автошкіл Польщі. Для "гарантованого" отримання водійського посвідчення на державний іспит в сервісному центрі замість клієнта нібито мав йти працівник компанії", - йдеться в повідомленні.

Натомість фігуранти, використовуючи підроблені печатки, незаконно виготовляли посвідчення.

"Коштувала така послуга 43 тис. грн. Далі фейковий документ надсилали замовникам поштою, а гроші зловмисники отримували на банківські рахунки, відкриті на підставних осіб", - повідомили в МВС.

Щорічний прибуток фігурантів сягав близько 20 млн грн.

За місцями мешкання зловмисників, а також у call-центрі правоохоронці провели обшуки. Вилучено комп’ютерну техніку, мобільні телефони, банківські картки, "чорнові" записи, штампи, печатки та безпосередньо посвідчення водія європейського зразка.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство), ч. 1 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу Кримінального кодексу України.

 Фігурантам може загрожувати до 8 років позбавлення волі. Вирішується питання щодо оголошення про підозру та обрання запобіжного заходу. Слідчі дії тривають.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb