"У порівнянні з багатьма країнами": Зеленський заявив, що в Україні смертність від COVID-19 найнижча

8 лютого президент Володимир Зеленський взяв участь у форумі, де зокрема заявив, що з вакцинованих від коронавірусу зніматимуть обмеження, щоправда, не вказав які

Про це президент Володимир Зеленський сказав на форумі "Україна 30", передає Еспресо.TV.

Зеленський пообіцяв, що з вакцинованих від коронавірусу українців "зніматимуть обмеження. Також він пообіцяв скасування карантинних обмежень для тих, хто вже перехворів.

"Ми будемо як держава відміняти заборони (карантинні, - ред.) для людей, які вакцинуються або перехворіли на COVID-19", - сказав він.

Водночас президент зауважив, що в Україні смертність від коронавірусу "одна з найнижчих у світі".

Зеленський заявив, що у боротьбі з пандемією COVID-19 владі довелося піти на непопулярний крок і ввести карантин.

“Жорсткий карантин, який виявився ефективним”, - наголосив він.

Зеленський поскаржився, що всі дії уряду постійно критикували різні політичні партії, аби “заробити політичні та електоральні дивіденди”.

“Було втручання і політиків. Різні партії, різні опозиційні лідери, місцева влада не втрачали можливість заробити дивіденди та електоральні бали. Була величезна кількість маніпуляцій, популізму, саботажу. І все це ніяк не допомагало у подоланні COVID-19. Проте наші дії виявилися правильними. В Україні найнижча смертність від COVID-19 у порівнянні з багатьма країнами світу і країнами Європи. Ми довше за всіх протрималися і не вводили локдаун. А ті обмеження, що діяли у січні (2021 року), були, я вважаю, досить ліберальними”, – додав він.


Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо