Український фільм "Стоп-земля" покажуть в конкурсній програмі Берлінале

Світова прем’єра фільму "Стоп-Земля" відбудеться на початку березня на Берлінале у конкурсній програмі Generation 14plus.

Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

Ігрову стрічку "Стоп-земля", яка розповідає історію шістнадцятилітньої старшокласниці, взяли в конкурсну програму 71-го Берлінського кінофестивалю.

В Україні стрічка вийде у прокат в другій половині 2021 року.

Режисеркою та сценаристкою фільму виступила Катерина Горностай. 

"За час підготовки до фільму я познайомилась з парою сотень людей віком від 14 до 18 років. Якось не хочеться називати їх словом "підлітки". Бо власне різниця між дорослою людиною і підлітком невелика – це бурхливість внутрішнього стану, надмірна чуттєвість до зовнішнього і наявність подій, що відбуваються з тобою вперше в житті", - зазначила режисерка.

У новому фільмі грають не професійні актори-підлітки.

"Вони (підлітки, - Ред.) надзвичайно сильно вловлюють навіть найменшу фальш, з ними потрібно бути тільки чесним і відвертим у відповідь. ..А ще – вони дуже сильно люблять. Таку кількість любові, що циркулювала на майданчику і в підготовці я не очікувала відчути. І я дуже сподівюсь, це буде відчутно і з екрана", - розповіла Горностай.

Раніше стрічка "Стоп-Земля" отримала нагороду Connecting Cottbus у Німеччині за найкращий пітчинг та продюсерство.Також картину назвали однією з найкращих у пітчингу індустріальної секції на Одеському міжнародному кінофестивалі в 2017-му році. 

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо