Жернаков: Нездійснена ліквідація ОАСК - це особиста відповідальність Зеленського

Президент Володимир Зеленський повинен особисто відповідати за нездійснену ліквідацію Окружного адміністративного суду Києва

Про це заявив голова правління фундації DEJURE Михайло Жернаков в ефірі програми “Великий ефір Василя Зими” на телеканалі Еспресо.TV.

“Нездійснена ліквідація ОАСК - це особиста політична відповідальність президента Зеленського. Він єдиний, хто може внести законопроект про ліквідацію ОАСК. Про що його просили ще декілька місяців тому. І відповідна петиція набрала потрібні 25 тисяч підписів. А Зеленський і далі консультується з Вищою радою правосуддя і не вносить відповідного законопроекту. Навіть рішення про ліквідацію Окружного адміністративного суду м. Києва немає. Хоча є зобов'язання забрати всі найважливіші справи в ОАСК перед МВФ ще з літа.” - заявив Жернаков.

Жернаков також додав, що знайти суддю Вовка не буде проблемою. НАБУ має достатньо інформації для того, щоб рано, чи пізно знайти його.

“Не вважаю за потрібне розмовляти про те, де переховується суддя Вовк. Його знаходили детективи НАБУ за короткий проміжок часу. Заходили, навіть, в будинку його колишньої дружини. Тобто, технічна можливість його знайти є і я впевнений, що в НАБУ є все для цього”, - додав експерт.