Боррель після "принизливого" візиту в Москву готовий ініціювати нові санкції проти РФ

Європейський Союз розпочне підготовку нових санкцій проти Росії вже в лютому. Очікується, що рішення може бути прийняте навесні

Про це з трибуни Європейського парламенту заявив високий представник ЄС по зовнішній політиці і політиці безпеки Жозеп Боррель.

За його словами, він після візиту до Росії скористається своїм правом і буде ініціювати нові санкції.

"Ми будемо обговорювати ці питання 22 лютого на засіданні Ради голів МЗС Європейського союзу, а потім в березні на саміті. На цих зустрічах будуть прийняті рішення щодо подальших кроків. Було б правильно включити санкції. Я зроблю конкретні пропозиції", - зазначив Боррель.

Читайте також: Очільниця МЗС Естонії назвала поведінку Борреля під час візиту до Росії гідною жалю

У суботу в коментарі для Postimees естонські євродепутати Рихо Террас, Урмас Пает, Андрус Ансіп, Яак Мадисон, Марина Кальюранд і Свен Міксер засудили візит Борреля. Яна Тоом частково розділила розчарування своїх колег і зазначила, що це було питання політичного прагматизму і що ключовим словом візиту була вакцина.

Читайте також: Понад 80 євродепутатів хочуть відставки Борреля через його "принизливу" поїздку до Москви

Після чого група європейських парламентарів закликала Борреля подати у відставку після "принизливої" поїздки до Москви, яка завдала "серйозної шкоди репутації Євросоюзу".

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb