Латвія заборонила 16 російських телеканалів

Національна рада з електронним ЗМІ Латвії ухвалила рішення заборонити ретрансляцію ще 16 російських каналів

Як повідомляється, йдеться про REN TV Baltic, NTV Mir Baltic, Karusel International, НТВ Серіал, НТВ Стиль, НТВ Право, Кіномікс, Наше нове кіно, РІДНЕ КІНО, ІНДІЙСЬКЕ КІНО, КІНОКОМЕДІЯ, КІНОСЕРІЯ, КВН ТВ, Кухня ТВ, Бокс ТВ і HD Life.

Причиною стало те, що місцевий мовник TEM LV повідомив, що з 1 лютого більше не володіє правами на їх ретрансляцію, а встановити нового правовласника не вдалося.

"З огляду на те, що нам не вдалося отримати доказів того, що ці програми пов’язані з будь-ким у Латвії, вони були виключені зі списку програм, які будуть ретранслювати у Латвії. Щоб захистити латвійський інформаційний простір, NEPLP активізує перевірку всіх програм у реєстрі програм що ретранслюються і, якщо будуть виявлені подібні випадки, буде діяти відповідним чином", — заявив регулятор.

Рішення про блокування каналів набуде чинності з 10 лютого.

Напередодні, 8 лютого, стало відомо про блокування у Латвії терміном на один рік кремлівського пропагандистського каналу "Росія РТР".

Приводом було названо розпалювання ненависті і заклики до агресії проти України і білоруської опозиції, які регулярно звучать у його ефірі.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb