"Я в безпеці і недосяжний": Нескоромний записав відеозвернення, в СБУ назвали це маніпулятивною заявою

Колишній перший заступник голови СБУ Дмитро Нескоромний, якого підозрюють в організації спроби замовного вбивства Андрія Наумова виклав у Telegram відеозвернення, в якому заявив про "зміну стратегії захисту" та скасування публічної пресконференції

Відповідне відео Нескоромний оприлюднив у Telegram.

"Мене звуть Дмитро Нескоромний. Я записую це відео, щоб, по-перше, показати, що я живий, що я в безпеці і недосяжний для людей, які хотіли б мене усунути. А по-друге, щоб повідомити, що завтрашньої пресконференції не буде", - зазначив він.

Нескоромний заявив, що українська влада оголосила його в міжнародний розшук, і він за порадою адвокатів вирішив змінити стратегію захисту.

"Як саме я вчиню, залежатиме від того, як пройдуть переговори. Їх зараз ведуть юристи з представниками правоохоронних органів. Це непрості переговори. Мені зробили певну пропозицію, на яку я не можу пристати, оскільки є діючим співробітником СБУ", - наголосив він.

Підозрюваний сказав, що може надати європейським правоохоронцям інформацію про корупцію у вищих ешелонах влади України, зокрема, про розкрадання міжнародної допомоги, про виведення грошей з держбанків.

"Я так само готовий надати українському суспільству інформацію про те, що відбувається насправді у СБУ. На жаль, СБУ наразі не працює в інтересах країни. Багато співробітників завербовані і працюють на користь тих чи інших іноземних розвідок. Торгівля даними, контрабанда, транзит наркотиків - цим займаються цілі підрозділи спецслужби", - додав він.

У свою чергу в коментарі Українській правді пресслужба СБУ заявили, що не мають наміру коментувати "заяви маніпулятивного характеру".

"Тим більше, коли він є фігурантом резонансних кримінальних справ, а за оприлюдненими у ЗМІ матеріалами – ще й має проросійські та пропутінські погляди. Тож будь-які такого роду заяви слід розглядати виключно через цю призму", - йдеться в заяві СБУ.

У пресслужбі СБУ звертаються до всіх небайдужих громадян України, які мають факти та докази щодо будь-якої неправомірної діяльності СБУ та її співробітників, повідомляти про це в установленому порядку до відповідних правоохоронних органів.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb