"Є злочинцями чи не мають права?": Шкарлет прокоментував включення Новинського і Портнова до наглядової ради Одеської юракадемії

Міністр освіти та науки Сергій Шкарлет прокоментував включення нардепа ОПЗЖ Вадима Новинського та колишнього заступника голови адміністрації президента Віктора Януковича - Андрія Портнова до наглядової ради Одеської юридичної академії

Про це він заявив на пресконференції під час Всеукраїнського форуму "Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді", передає Українська правда.

"Кожен заклад вищої освіти має автономію, і за поданням виключно закладу вищої освіти формується наказ на формування наглядової ради. Скажіть, це є прізвище Портнова, Новинського, ще когось – вони є посуджені, злочинці, чи вони не мають права? Вони мають якісь речі такі... заборонені законом бути в наглядовій раді?, - зазначив Шкарлет.

Міністр наголосив, що Одеська юракадемія направила це подання, і Міносвіти його погодило.

"Якщо це злочинець, якщо якимсь чином особа не може бути у складі наглядової ради, тоді міністерство її не погодить", - наголосив він.

Національний університет "Одеська юридична академія" - один із провідних закладів юридичної освіти України. Його президентом є Сергій Ківалов, ексрегіонал, у 2004 році був головою ЦВК.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb