Важко зрозуміти, що рухало таксистом, який виїхав на передову, - Бутусов про загибель водія на лінії розмежування

Бутусов розповів подробиці про трагічну подію, яка сталася на лінії розмежування на Донбасі

Про це журналіст Юрій Бутусов написав у Facebook. 

“Резонансна подія в смузі оборони 53-ої бригади. Чоловік взяв відношення у військкоматі для оформлення військовослужбовцем в ряди цієї бригади, яка займає смугу в районі зони розведення Богдановка-Петрівське. Приїхав в зону ООС, і узяв таксі доїхати до штабу”, - пише Бутусов.

За його словами, таксисти добре знають цей район, постійно возять бійців, тому чоловік не сумнівався, що його доставлять найкоротшим маршрутом. 

“Важко зрозуміти, що рухало таксистом, який замість поїздки правильним маршрутом виїхав на передову, на наш опорний пункт взводу. Тут проїзд заборонений. Ще трохи, і вони проїхали б у Вікторівку - сіло вже в "сірій" зоні”, - додає журналіст.

За даними Бутусова, солдат - вартовий відкрив попереджувальний вогонь в повітря, у нього було мало часу для реакції. Машина проїхала блокпост і зупинилася. 

З машини вийшли двоє, солдат сказав їм підійти. Люди знову сіли в машину, вартовий відкрив вогонь на ураження. 

“В результаті таксист вбитий на місці, пасажир поранений в руку. Слідство з'ясовує наскільки обгрунтованими були дії вартового”, - резюмує Бутусов.

Читайте також: На Донеччині авто проривалося через лінію розмежування в ОРДО: військовий застосував зброю, водій загинув