За "світлофорним" методом: МОЗ запропонує нові карантинні зони в Україні

Адаптивний карантин в Україні планують запровадити в середині лютого. Міністерство охорони здоров'я запропонує уряду новий "світлофор" зон епідемічної небезпеки

Про це на пресконференції у межах форуму "Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді" заявив заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

"Наразі ми запропонуємо уряду новий світлофор зон епідеміологічної небезпеки, які будуть існувати в Україні вже в середині лютого, може, наприкінці лютого. Вони будуть поділені знову ж таки на декілька зон, три або чотири. І вони будуть показувати чіткі маячки, де ситуація дестабілізується, і де потрібно вживати відразу додаткових заходів", - наголосив він.

За словами Ляшка, головною річчю в новому адаптивному карантині буде спроможність системи охорони здоров'я надавати медичну допомогу всім, хто її потребує.

"Коли ми говоримо про інші рівні епіднебезпеки, які ми хочемо запровадити в адаптивному карантині: зелений, жовтий, помаранчевий, то вони будуть стосуватися не карантинних обмежень, вони будуть звітувати і показувати органам місцевого самоврядування, бізнесу або іншим суб'єктам про те, що є ризик подальшого розвитку епідемії в конкретному регіоні, що може призвести до негативних наслідків: збільшення кількості хворих, збільшення кількості госпіталізацій і, можливо, потенційний ризик, що система охорони здоров'я може не справитися", - зауважив санлікар.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb