Іран назвав фейком запис розмови нібито глави МЗС щодо реальних причин аварії літака МАУ

Іранська влада стверджує, що повідомлення CBC щодо запису, на якому, імовірно, глава МЗС Мохаммад Джава Заріф обговорює причини катастрофи літака МАУ, не відповідають дійсності

Про це йдеться в офіційній заяві на сайті зовнішньополітичного відомства країни.

За даними журналістів, згідно з записами, які опинилися в розпорядженні Канади, знищення літака могло бути і навмисним, проте влада Ірану цього все одно ніколи не визнає.

"Є причини, через які це може ніколи не розкритися. Вони не скажуть нам чи будь-кому іншому, бо, зробивши це, будуть відкриті деякі двері в оборонні системи країни, публічне обговорення чого не буде у національних інтересах", — заявив чоловік із голосом, схожим на Заріфа.

У свою чергу Міністерство закордонних справ Ірану заявило, що інформація про навмисне знищення літака є лише "чутками".

"Розслідування авіаційних подій — це дуже спеціалізована і технічна проблема, і шляхом поширення чуток і політизації роботи не можна нав’язувати громадській думці будь-який результат відповідно до політичної мети… Ми радимо уряду Канади діяти професійно, замість безплідних суперечок, і, якщо у нього є своя думка, представити її у вигляді експертного висновку про аварію", — закликали в іранському МЗС.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb