НАБУ обшукує офіс Енергоатома, - нардеп Лерос

Народний депутат Гео Лерос заявив, що Національне антикорупційне бюро України проводить обшуки в офісі держпідприємства "Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом"

Про це Лерос написав у Facebook.

"Зараз НАБУ проводять обшуки в офісі Енергоатома за адресою: вул.Назарівську, 3А по кримінальній справі, коли 21 грудня 2020 року креатура Офісу президента України та пана Деркача віце-президент Якоб Хартмут особисто реалізував електроенергію за неринковою ціною в тч на компанію Юнайтед Енерджі, завдавши збитків Енергоатому близько 2,4 млрд грн", - написав Лерос.

Нардеп також звинуватив керівництво компанії в намаганні довести підприємство до банкрутства та наголосив на відповідальності президента України Володимира Зеленського.

"Після зміни керівництва Енергоатому, яким особисто займався Зеленський, на ключові посади зайшли люди Деркача (автора плівок Байдена) та заступника офісу президента Татарова. Саме після цього почалось доведення енергоатому до банкрутства через олігархічний дерибан та державну зраду. Перше з чого почало керівництво призначене з "подачі" Офісу президента - це продавати електричну енергію енергоатому у збиток, при чому від слова зовсім. Енергоатом продав електричну енергію за неринковими заниженими цінами трейдерам олігархів, а трейдери олігархів вже реалізували електричну енергію кінцевим споживачам в рази дорожче від ціни закупівлі в Енергоатома", - написав Лерос.

Нардеп заявив про збитки підприємства в розмірі 6-8 млрд грн упродовж 7 місяців.

"Дійові особи: Фунт - президент Петро Котін, віцепрезидент Герман Галущенко, якого називають похресником Деркача, віце-президент Якоб Хартмут, за яким тягнеться стійкий кремлівський шлейф. Давній соратник Деркача - Олег Бояринцев, якого призначили керувати кадрами Енергоатома, дружина губернатора Київської області Людмила Володіна, яку призначили в Енергоатом виконавчим директором з правового забезпечення. Пан Россоха, який був головним слідчим Закарпаття в часи Януковича, в час коли слідством в Україні керував пан Татаров. Пана Россоху, який входив в адвокатське об'єднання Олега Татарова, призначили на посаду директора з фізичного захисту та спеціальної безпеки Енергоатому, щоб контролювати кожен пук та дерибанити секретні статті бюджету державної монополії. Через цих махінаторів збиток Енергоатому за останні 7 місяців  становитиме 6-8 млрд грн", - написав Лерос.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb