"Прибутки зміцнять потенціал репресивного апарату": Польща закликала ЄС заборонити Росії добудовувати "Північний потік-2"

Єдиною реакцією на агресивну політику РФ є заборона на завершення проєкту “Північний потік-2”

Про це у виданні Euractiv написав посол Польщі при ЄС Анджей Садось, передає Укрінформ.

“Російська влада прагне поділити Євросоюз, а також єдність наших західних союзів. На сьогодні єдиною відповідною реакцією на конфронтаційні дії Росії є заборона інвестиції “Північний потік-2”. Це був би чіткий й однозначний наслідок висловлювань представника російської влади (Лаврова - ред.) на тему ЄС й окремих країн-членів”,- підкреслив Садось.

Він підкреслив, що ЄС не може дозволити поставити себе у залежність від країни, яка веде відверто ворожу політику проти союзу.

Читайте також: Будівництво "Північного потоку-2" у водах Данії планують завершити до кінця квітня

“Завершення будівництва трубопроводу і надання Росії можливості використовувати угоду з “непередбачуваним партнером” (так ЄС назвав глава МЗС РФ Сергій Лавров – ред.) означало б дозволити на порушення прав людини, переслідування, корупцію і поділ країн Заходу”,- заявив Садось.

На його переконання, черпання РФ користі з “Північного потоку-2” буде ударом по громадянському суспільству Росії і зусиллям російського опозиціонера Олексія Навального.

“Прибутки від “Північного потоку-2” зміцнять потенціал московського репресивного апарату”,- підсумував посол Польщі при ЄС.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb