Україна запросила НАТО проводити повітряні операції у Сімферопольському районі аеронавігації

Україна пропонує Північноатлантичному альянсу використовувати для своїх операцій повітряний простір у Сімферопольському районі польотної інформації (РПІ)

Про це заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій під час переговорів із заступником генсека НАТО з питань оборонної політики Патріком Тернером, передає пресслужба Мінінфраструктури.

Зазначається, що Україна розраховує на підтримку Альянсу в моніторингу повітряну ситуацію уздовж кордону з РФ, а також пропонує використовувати для повітряних операцій простір в Сімферопольському районі польотної інформації.

"Беручи до уваги оновлений бюлетень EASA про безпеку польотів в Сімферопольському районі польотної інформації та скасування обмежень Федерального управління цивільної авіації США на польоти в Сімферопольському РПІ, ми пропонуємо використовувати цю частину повітряного простору для повітряних операцій НАТО з транспортування військ, обладнання, вантажів тощо", – наголосив Криклій.

Довідка: Сімферопольський район польотної інформації (РПІ) - це аеронавігаційна зона, яка охоплює Херсонську область, окупований Кримський півострів і всю центральну частину Чорного моря. Диспетчерський центр, який обслуговував Сімферопольський РПІ, до окупації розташовувався у будівлі аеропорту Сімферополя.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb