Єврокомісія допоможе Польщі перепродати 1,2 млн вакцин AstraZeneca Україні, - Домбровскіс

Валдіс Домбровскіс розповів, що у Єврокомісії працюють над передачею 1,2 млн доз вакцини з Польщі до України

Про це повідомив виконавчий віцепрезидент Європейської комісії Валдіс Домбровскіс на спільному брифінгу з прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем, передає Еспресо.TV.

Єврочиновник зазначив, що існує стурбованість у зв'язку з впливом російської дезінформації в питанні вакцинації.

Домбровскіс підкреслив, що Європейська комісія "вивчає варіанти допомоги в наданні Україні вакцини".

"Як частина програми COVAX Україна отримає 117 тис. доз вакцини Pfizer в лютому і 2,2-2,7 млн ​​доз вакцини AstraZeneca в першій половині року. На додаток Європейська комісія допомагає Польщі в перепродажі 1,2 млн доз вакцини AstraZeneca Україні, так як укладені раніше договори про постачання дозволяють перепродувати вакцини без будь-якої вигоди ", - сказав єврочиновник.

"Комісія допомагає з контрактними домовленостями, експортом і поставками з Польщі в Україну через європейського цивільного механізму захисту", - уточнив Домбровскіс.

У зв'язку з цим він висловив надію "побачити, що вакцинація буде розпочато вже в цьому місяці". "Тим не менш, ми стурбовані впливом російської дезінформації на процес вакцинації в Україні і готові допомогти в боротьбі з цією дезінформацією і скептицизмом щодо вакцинації", - додав виконавчий віце-президент Єврокомісії.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо