Єврокомісія виділить 2,4 млн євро на навчання українських держслужбовців

Україна та ЄС домовилися про спільний проект щодо запуску освітньої програми для українських держслужбовців "Проект розбудови спроможності Natolin4Capacity"

Про це повідомив Євроінтеграційний портал.

"10 лютого у Брюсселі Україна та ЄС домовились запустити освітню програму для державних службовців "Проект розбудови спроможності Natolin4Capacity". На реалізацію проекту Європейська Комісія виділяє грант у розмірі 2,45 млн євро для Коледжу Європи", - йдеться у повідомленні.

Ці кошти підуть на навчання українських держслужбовців в Коледжі Європи у Польщі.

"Зшивання України з ЄС потребує професійних фахівців. Якщо ми хочемо, аби в Україні діяли такі ж закони, як і в ЄС, то маємо з особливою відповідальністю підходити до навчання наших кадрів... Це шлях до успішного впровадження Угоди про асоціації - нашої дорожньої карти інтеграції в ЄС", - сказала віцепрем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.

Вона додала, що запуск такої освітньої програми допоможе українським держслужбовцям вдосконалити свої знання з європейського права та економіки, а також "підвищить потенціал української держслужби загалом".

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb