Байден доручив переглянути стратегію США щодо Китаю

Президент США Джо Байден оголосив про формування у складі Міністерства оборони спеціальної робочої групи з перегляду американської військової стратегії щодо загроз з боку Китаю

Про це повідомляє Голос Америки.

Байден дав робочій групі чотири місяці на те, щоб дати оцінку сьогоднішній ситуації, і "щоб ми могли намітити… шлях вперед з питань, пов’язаних із Китаєм".

Байден додав, що огляд, який буде створений робочою групою, має вирішальне значення у виробленні американської стратегії протистояння китайській загрозі.

"Нам необхідно протистояти зростаючим загрозам, які створює Китай, щоб зберегти мир і захистити наші інтереси в Індо-Тихоокеанському регіоні і в усьому світі", — додав він.

Робоча група повинна буде підготувати свої оцінки і рекомендації з вироблення військової стратегії щодо Китаю, технологічних питань, організаційної структури і стратегії застосування збройних сил, а також про можливі альянси і двосторонні оборонні договори з Пекіном.

"Таким чином ми вирішимо китайську проблему і забезпечимо перемогу американського народу в майбутньої конкуренції", — сказав Байден.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb