Боррель наполягає на продовженні розслідування махінацій з "Приватбанком"

Глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель наголошує на необхідності гарантувати незалежність антикорупційних інституцій в Україні і наполягає на продовженні розслідування махінацій з "Приватбанком"

Про це він сказав на пресконференції в Брюсселі за підсумками засідання Ради асоціації Україна-ЄС, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Необхідно відновити публічну довіру в українській судовій системі, розвивати і виконувати антикорупційний порядок денний, щоб гарантувати незалежність антикорупційних інституцій. Ми також продовжуємо наполягати на повному розслідуванні махінацій з "Приватбанком", яке відбулося 6 років тому", - сказав Боррель.

За його словами, в ході засідання сторони також обговорили "інтенсивне співробітництво і українську економічну інтеграцію".

"Ми говорили про зусилля України у сфері реформ, що було зроблено. Але ми очікуємо, що реформи будуть продовжені незважаючи на пандемію, зокрема, для того, щоб зміцнити верховенство права і боротися з корупцією", - зазначив представник ЄС.

Сторони також обговорили дії в сфері навколишнього середовища, європейський "Зелений шлях", необхідне законодавство.

"Ми також домовилися почати широкий перегляд, що Україна і ЄС - досягли в цій Угоді (про асоціацію - ред.) за станом на сьогодні", - додав Боррель.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb