ДСНС попередила про ожеледицю на дорогах, налипання мокрого снігу у низці регіонів і обмеження руху в Києві та на Закарпатті

У четвер, 11 лютого, на дорогах більшості території України спостерігається ожеледиця, у низці областей - налипання мокрого снігу

Про це повідомляє пресслужба ДСНС.

"По всій країні, крім південного сходу, часом сніг і мокрий сніг, на Закарпатті, в центральних, місцями північних та Харківській областях з дощем, у західних, північних областях значні, у Карпатському регіоні сильні опади. У центральних, північних областях та на Прикарпатті місцями налипання мокрого снігу, ожеледь; на дорогах країни, крім південно-східної частини, ожеледиця", - йдеться у повідомленні.

Вітер в Україні 11 лютого прогнозується південно-східний з переходом у західних областях на північно-західний, 7-12 м/с, у західній частині пориви 15-20 м/с, хуртовини. Температура у північних і більшості західних областей 0...-5С°, на решті території +1...+6С°, на крайньому півдні країни +9...+14С°.

На Київщині 11 лютого ДСНС прогнозує значний сніг, по області подекуди з дощем, місцями ожеледь, на дорогах ожеледиця. Вітер південно-східний, 7-12 м/с, температура по області 0...-5С°, у Києві -2...-4С°.

Cтаном на 7:00 у Львівській, Тернопільській та Рівненській областях cпостерігався невеликий сніг, у Закарпатській - невеликий сніг із дощем.

На в'їзді до Києва на автодорозі (М-01 Київ-Чернігів, М-03 Київ-Харків, М-05 Київ-Одеса, М-06 Київ-Чоп, М-07 Київ-Ковель, Н-01 Київ-Знам’янка, Н-08 Бориспіль-Маріуполь) продовжують діяти обмеження руху великовагового та великогабаритного транспорту.

Крім того, у Закарпатській області з 6:15 введено обмеження руху великовагового автотранспорту на автомобільній дорозі (М-06 Київ-Чоп).

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb