Хто стоїть за протестними акціями під НАБУ

Національне антикорупційне бюро від самого створення регулярно піддається критиці. Цього разу - з боку активістів, що звинувачують бюро у бездіяльності. 9 лютого вони вийшли на мітинг через те, що детективи нібито не звертають увагу на злочини у сфері містобудування, а жодної кримінальної справи проти “будівельної мафії” досі немає. Мітингувальників небагато, однак усі із плакатами.

Серед них - Віктор Глеба. Це колишній чиновник Київської міської державної адміністрації, нині ж пише про забудови у Facebook і знімає відеоблоги. Нещадовно Глеба сам потрапив у скандал.

У ЗМІ злили дані з банківських карток Глеби. За інформацією FROM.ua, він регулярно

отримує чималі перекази від людей, які або працюють у будівельних компаніях, або пов’язані з незаконними забудовами. Блогер і сам час від часу особисто поповнює картку на доволі значні суми, хоча офіційних доходів крім зарплати в академії ім. Михайла Бойчука не має. 

Пан Віктор підтверджує, що картки і транзакції - автентичні, через витік даних він звернувся до правоохоронців. Пояснює, частина коштів - це благодійні внески. 

- У мене є благодійна діяльність. Я перераховував на видавничу діяльність, я готував державні будівельні норми.  Я просив підтримки у людей, які зацікавлені у тому, щоб були написані правильні документи. І вони кажуть, нехай у вигляді благодійності. Там були перерахунки, може чоловік 10-15 за два роки зробили такі послуги (перекази - авт.), - каже Глеба. 

Крім того, за словами Глеби, іноді йому сплачують за відрядження у інші регіони, де він теж займається боротьбою з певними забудовниками.

- В одесі ми судилися з “Мегалайном”, який знищив садочок і школу і збудував вже перший поверх житлового комплексу. Мені треба було поїхати в Одесу, мені треба було купити квитки, мені треба було замовити готель, мені треба було похарчуватися, так чи ні? Ну це нормально чи ні? Так це послуги чи витрати? - обурюється чоловік. 

Після того, як мітинг за участю блогера завершується, під НАБУ розгортається вже інша акція - на цей раз проти самого Глеби. На порозі будівлі люди з плакатами: “Увага! Спонсор акції Столар”, “Віктор Глеба приймає гроші забудовників на картку Приватбанку”. 

У співпраці із депутатом від “Опозиційної платформи - За життя” Вадимом Столаром Глебу підозрює і політолог Володимир Макаровський. 

https://www.facebook.com/v.makarovsky/posts/5335924583115168 

 

Віктор Глеба зв'язки зі Столаром спростовує.