НАБУ і СБУ оголосили підозру у справі про передачу нафтопроводу структурам Медведчука, - ЗМІ

Детективи НАБУ спільно зі слідчими СБУ задокументували протиправні дії експерта, замовні висновки якого сприяли незаконному виведенню з державної власності стратегічного об’єкта нафтогазової інфраструктури

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

"Фігурант сприяв у реалізації оборудки, організаторами якої були посадовці комерційної структури. Справа щодо права власності на ділянку державної частини магістрального нафтопродуктопроводу роками розглядалася у суді. Саме неправдиві висновки експерта одного з державних дослідних інститутів змусили суд переглянути рішення на користь замовників оборудки, внаслідок чого вказаний об’єкт вибув з державної власності і перейшов комерційній структурі. Висновки заангажованого експерта повністю спростовано", - йдеться у повідомленні.

11 лютого 2021 року фігуранту повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 365-2 (зловживання повноваженнями особою, яка здійснює професійну діяльність, пов’язану з наданням послуг експерта) та ч. 2 ст. 384 (складання та надання суду завідомо неправдивого висновку експерта) Кримінального кодексу України.

"РБК-Україна" повідомляє, що мова йде про ділянку нафтопроводу "Самара - Західний напрямок", право власності на який належить компанії "ПрикарпатЗахідтранс". У схемі брали участь посадові особи цієї фірми, а також українські і російські чиновники.

"Кінцевий бенефіціар схеми - Медведчук", - йдеться у повідомленні.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb