Нахабність та хамство: Підгрушна звинуватила суперницю у неспортивній боротьбі за бронзу естафети на ЧС з біатлону

Українська біатлоністка Олена Підгрушна звинуватила шведку Ганну Еберг у неспортивній боротьбі під час заключного етапу змішаної естафети на чемпіонаті світу

Про це повідомляє Biathlon.com.ua.

Після гонки, в якій збірна України фінішувала четвертою та поступилася Швеції лише 0,5 сек., Підгрушна заявила, що Еберг блокувала її атаки на дистанції.

"Коли пішла друга половина кола, я почала обходити Еберг по правій стороні траси. Але вона, побачивши мене справа, почала зміщуватися в бік, виштовхуючи мене на "свіжак", а іноді навіть в хащі. Те, що я кричала, не мало ніякої реакції і щойно вона бачила, що я її обганяють, просто підрізала, так було кілька разів. Це абсолютно неспортивна поведінка, і, відверто кажучи, за двадцять років в спорті я такі нахабність та хамство бачила вперше", - обурилася Підгрушна.

Вона переконана, що Еберг за таку поведінку заслуговувала на покарання.

"На останній підйом я вже пішла за нею, я почала шведку обганяти, фактично вирівнялась, і в цей момент вона просто почала переставляти лижі між моїх. Я мало не впала, і зрозуміло, що рух було заблоковано. Виходячи на фініш, я вже намагалася обійти то праворуч, то ліворуч, але історія повторювалася знову і знову: вона зміщувалася то правіше, то лівіше, повністю перекриваючи будь-які мої маневри. Повторюся, це абсолютно неприпустима поведінка в спорті, і я вважаю, що таких спортсменів потрібно карати", - заявила Підгрушна.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb