Про Вітренка відгукуються як про професійну людину. Чому тоді не можуть знайти голосів для його призначення? – Васильченко

Народна депутатка України Галина Васильченко каже, що кризу українського ринку енергетики можна частково пояснити відсутністю міністра енергетика. Вже рік на цій посаді працюють виконувачі обов’язків міністра

Своїми думками політик поділилася в ефірі програми "Головне" , пише "Еспресо.Захід".

"Зараз дуже важливо, щоб уряд не допустив повернення у 90-ті, щоб не було тимчасових, а іноді - і довготривалих відключень енергетики, - зазначила народна депутатка від фракції "Голос". - Хочу чому ми дивуємося? У нас протягом року немає міністра енергетики. У нас вже було три в.о. і досі, на жаль, не знаходиться у сесійній залі достатньо голосів. Кандидатуру пана Вітренка вже двічі виносили на голосування і ходять чутки, що будуть виносити втретє".

"Голос" як опозиційна фракція чітко висловила свою позицію. Ми не голосували за бюджет, бо у нас було багато зауважень. Ми також не голосуємо за кадрові призначення. Особисто я не мала нагоди співпрацювати з паном Вітренком, але від колег і у парламенті, і на багатьох ефірах, на яких я була (а це були представники різних фракцій – "Слуги народу", "Європейської солідарності", "Батьківщини"), від тих, хто мав можливість тісно співпрацювати, хто краще його знає, я чула, що пан Вітренко насправді є доволі професійною людиною і, можливо, саме він був би потрібен у цей кризовий період. У мене тоді виникає питання: а чому тоді не знаходиться голосів, щоб цього міністра нарешті призначити?" – дивується Галина Васильченко.

  • Нагадаємо, про "віялові" відключення електроенергії для населення в Україні знову заговорили після того, як журналіст Сергій Висоцький опублікував на своїй фейсбук-сторінці фото листа від голови правління "Укренерго" до в. о. міністра енергетики Юрія Вітренка з проханням погодити план аварійних відключень, пославшись на те, що на складах бракує вугілля для того, щоб підтримувати генерацію у період морозів. "Укренерго" такі наміри заперечило, поінформувавши, що використовуватиметься інший інструмент – графіки обмеження потужностей, який не передбачає відключення електроенергії для споживачів.

Усі попередні випуски програми "Головне" можна переглянути тут.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал