Шахрайство на $100 тис.: прокуратура повідомила про підозру заступнику директора "Украероруху"

Прокуратура оголосила підозру заступнику директора "Украероруху" у спробі шахрайського заволодіння $100 тис.

Про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури.

Згідно з повідомленням, правоохоронці затримали одного із заступників директора державного підприємства "Украерорух" та оголосили йому підозру шахрайському заволодінні чужим майном у особливо великих розмірах.

За інформацією прокуратури, протягом 2019 року підозрюваний, ввівши в оману фермерів, обіцяв їм сприяння в отриманні дозволу на користування земельними ділянками сільськогосподарського призначення площею 2 тис. га, що розташовані у Полтавській області та належать одному з державних підприємств.

Зазначається, що за свої послуги фігурант зажадав отримати від фермерів $100 тис. При цьому жодних можливостей виконати обіцянку він не мав, а своє сприяння пояснював начебто наявними у нього впливовими зв'язками за попереднім місцем роботи.

Правоохоронці затримали посадовця після передачі частини обумовленої суми - $70 тис. Наразі вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу. У разі доведення провини підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb