“Слуга народу” в 2020 році найбільше витратила коштів на зйомку відео та підтримку соціальних мереж, - Линник

Партії використовують неефективно державні кошти. Зокрема, в “Слузі народу” в 2020 році найбільше витратили на відеоролики та підтримку соціальних мереж

Про це розповіла заступник генерального директора Комітету виборців України Наталія Линник в ефірі програми “Коментар з Христиною Шкудор” на телеканалі Еспресо.TV.

“Станом на 9 лютого не всі партії подали фінансові звіти за весь 2020 рік. Більше того, ми маємо звіти лише за ІІІ квартал минулого року. Але опрацювавши подані звіти, ми можемо відзвітувати перед громадськістю як і куди використовують кошти партій, які фінансуються з державного бюджету. Є вже перші неспівмірності в площах, які орендують “ОПЗЖ”. Це 2 тис. кв. метрів на трьох офіційно задекларованих працівників даної партії. Також “Слуга народу” орендує приміщення на вул. Парковій площею 1830 кв. метрів. На цю площу офіційно партія зареєструвала 8 працівників. Тобто, на одного працівника виділено 228 кв. метрів. Важко уявити робочий кабінет такої площі. Саме тому, кошти платників податків не використовують ефективно.”, - заявила Линник.

За її словами, КВУ наполягав на тому, щоб обмежити самоврядування партій в розрізі розпорядження державними фінансами.

“Насамперед, це гроші платників податків. Ми наполягали на обмеженні використання державних коштів партіями. Ці кошти можна було б направити на утримання аналітичних центрів, які допомагали б їм створювати успішні законопроєкти. Або направити кошти на розвиток своїх регіональних осередків. Це допомогло б отримувати інформацію від виборців в регіонах, що налагодило б комунікацію з людьми. Проте, на такі речі партії не використовують державні кошти”, - додала Линник.

Линник розповіла, куди витрачала державні кошти політична сила “Слуга народу” в 2020 році.

“Найбільше витрачено на соціологічні опитування, різного виду тренінги, підтримку сайтів, соціальних мереж та зйомку відео”, - зазначила заступник директора КВУ Наталія Линник.

 

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо