Зеленський разом з західними послами побував на передовій у зоні ООС

Президент Володимир Зеленський разом з послами західних країн – партнерів України побував на передових позиціях у зоні проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі

Про це повідомляє пресцентр Офісу президента.

Глава держави та дипломати ознайомилися з поточною ситуацією в зоні проведення ООС, умовами служби та проживання військових.

Разом з Володимиром Зеленським передову відвідали посол Франції в Україні Етьєн де Понсен, посол Німеччини Анка Фельдгузен, посол Великої Британії Мелінда Сіммонс, тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін, посол Канади Лариса Ґаладза, посол Швеції Тобіас Тиберг.

Керівник ОПУ Андрій Єрмак відзначив важливість сигналу від послів Франції та Німеччини – країн, які беруть участь у Нормандському форматі, а також від послів Канади, Сполучених Штатів, Великої Британії, Швеції, що Україна дотримується встановленого режиму припинення вогню.

«Збереження режиму припинення вогню є найбільш принциповим. Будь-які перемовини далі неможливо вести, коли вбивають наших людей. Важливо, що вбивають спеціальні групи снайперів, які не є у постійній дислокації. Тобто це провокація, дуже гарно організована. Це професійні вбивці, які саме для цього сюди приїжджають», – наголосив Єрмак.

Читайте також: Окупанти в зоні ООС застрелили українського військового, - ТКГ

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb