Аеропорт Хітроу впровадив новий збір: квитки МАУ вже здорожчали

Лондонський аеропорт Хітроу впровадив новий збір $12 на відправлення пасажирів, щоб покрити витрати на інфраструктуру у період пандемії COVID-19

Про це повідомляє avianews.

"Лондонський аеропорт Хітроу ввів новий збір у $12 з пасажирів, що вилітають, щоб покрити витрати на інфраструктуру через зниження пасажиропотоку у період пандемії коронавірусу", - йдеться у повідомленні.

У виданні зазначили, що авіаперевізники вже почали додавати збір в ціну квитка на літак, що прямує з цього аеропорту. Так, МАУ додає до вартості перельоту при вильоті з Хітроу у Київ 344 грн і позначає новий збір "R1".

Інші авіакомпанії позначають його як "Exceptional Regulatory Charge" - надзвичайний нормативний збір.

При цьому в аеропорту заявили, що не заробляють за допомогою нового збору. Він йде на покриття витрат на роботу столів реєстрації, багажної системи, стоянок і іншої інфраструктури і залежить від кількості пасажирів.

У виданні також зазначили, що за підсумками 2020 року пасажиропотік у Хітроу, який був найбільшим аеропортом у Європі. впав до 22,1 млн людей. Роком раніше він складав 80,8 млн пасажирів.

За інформацією видання, новий збір виклакав невдоволення компанії IAG, яка володіє одним з найбільших користувачів аеропорту - авіакомпанією British Airways. Так, у компанії вважають нечесним і нераціональним просити клієнтів Хітроу врятувати підприємство від банкрутства. IAG зазначає, що акціонери Хітроу мають самостійно допомогти пройти аеропорту період турбулентності через коронавірус, як це зробили власники інших підприємств.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb