Від ігнорування до прайм-тайму: у Навального розповіли, як пропагандисти РФ оббріхують розслідування про палац Путіна

Фонд боротьби з корупцією Олексія Навального виявив у сюжеті російських пропагандистів про палац Володимира Путіна у Геленджику об'єкти, існування яких Кремль намагався приховати

У новому ролику співробітники ФБК звернули увагу на кадри з відео "Росії 1", на яких можна помітити захований від сторонніх очей басейн з купелями.

"Це не номери, це басейн. Його прекрасно видно. Які спальні? Тут купаються. Давайте порівняємо з планами. Зліва від басейну чаша якась сором’язливо прикрита, за нею кімната з двома купелями — холодною та гарячою", — коментує сюжет федерального каналу глава відділу розслідувань Марія Пєвчих.

Крім того, на відео Mash можна побачити вхід до бункеру Путіна.

"Це вхід до 16-поверхового бункеру. З дегустаційною кімнатою, вирубаною у скелі… Чого ж не зайшли?", — звернулася Пєвчих до пропагандистів Кремля.

19 січня Фонд боротьби з корупцією російського опозиціонера Олексія Навального опублікував розслідування про так званий палац президента РФ Володимира Путіна під Геленджиком в Краснодарському краї.

Резиденція на мисі Ідокопас була побудована в 2005—2010 році на чорноморському узбережжі неподалік від Геленджика. Про те, що палац побудований для президента Росії, в 2010 році заявив бізнесмен Сергій Колесников. Він же оцінив вартість проекту в мільярд доларів.

У розслідуванні Фонду боротьби з корупцією, як стверджується, розкрита схема фінансування будівництва палацу і показані його інтер'єри. За інформацією ФБК, у "палаці" площею 17 691 кв. м є свій театр з ложами, кімната з ігровими автоматами, кальянна з жердиною, казино і аквадискотекою.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb