Театр з Одеси планує повезти постановку про анексію Криму до Німеччини, Польщі та Франції

Одеський театр готує переклад постановки про анексію Криму англійською та хоче влаштувати прем’єру в Берліні

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Трупа "ТЕАТРОК" збирає фінансування на організацію репетицій, переклад п’єси, оновлення матеріальної бази вистави і прем’єру в столиці Німеччини. Проєкт назвали "Crimea 2014 – backup".

"Це буде взагалі нова постановка. Ми будемо намагатись дотягнутись до європейського театру. Чому через німецьких акторів? Щоб вони зрозуміли в чому вистава і були чесні перед своїми глядачами", – заявив і режисер театру Олексій Коломійцев.

Він каже, що з Німеччини має розпочатися європейське турне - Польща, а потім Франція.

Спектакль "Футуристична опера – 2014" поставили в 2016 році. Основою стала п’єса радянського поета Велимира Хлєбнікова "Нічний обшук". Текст був написана в 1921 році і присвячений подіям в революційному Петрограді. Театральна група розповідала про анексію Криму Росією в 2014 році, головну роль зіграв народний артист України Олексій Горбунов.

У липні 2018 року "ТЕАТРОК" за підтримки посольства України в Німеччині презентував себе німецькій публіці у артхаусному кінотеатрі "Babylon" (Берлін).  Згідно із планами театральної трупи, з січня по березень оперу треба перекласти, з квітня по березень свої вокальні партії мають вивчити німецькі і українські актори, в травні в Одесі розпочнуть спільні репетиції, а в червні мають відбутися дві прем’єри – в Одесі та в Берліні. Всього у виставі візьмуть участь 7 акторів, три з яких – з Німеччини.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb