Зараз бачимо реальні зміни в позиції країн Заходу щодо Росії, - Огризко

Після провального візиту глави європейської дипломатії Жозепа Борреля до Москви навіть німецькі політики почали казати, що Росія поводиться неадекватно

Про це в ефірі ток-шоу "Політклуб з Віталієм Портниковим" заявив екс-міністр закордонних справ Володимир Огризко, повідомляє Еспресо.TV.

Спочатку у своєму виступі Огризко торкнувся реакції президента Зеленського на загострення ситуації на Донбасі.

"Мені хочеться побачити в тому, що ми зараз маємо, якісь певні елементи позитиву. Попри те, що насправді нема стратегії, вірніше відносно Росії з'явився варіант стратегії – він довго обговорювався в експертних колах. Зараз він начебто виходить на фінальну стадію. Скажу відверто – він мені не подобається, бо це стратегія від оборони", – зазначив дипломат.

Він також прокоментував зміни у позиції західних країн щодо Російської Федерації.

"Давайте подивимся на іншу – західну – сторону. Ми зараз бачимо реальні зміни в позиції. Ну коли таке було щоб німецькі політичні діячі казали, що Росія поводить себе неадекватно, що "Північний потік-2" – це погано. Не всі правда, але поза тим. Що Україна – це європейська держава, яка має європейську перспективу", – зауважив ексочільник МЗС.

За словами дипломата, в Москві вже зрозуміли, що з режимом Путіна на Заході не хочуть спілкуватися, і чекають, коли режим зміниться.

"Це пасивна позиція, як і наша концепція відносин з Росією. Не треба чекати, доки воно зміниться – так можна чекати ще 10 років чи більше. Треба допомагати, щоб режим змінився швидше", – вважає Огризко.

Читайте також: "Ми повинні підтримати Україну": наступник Меркель про вступ до ЄС

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb