Карпатський регіон потерпає від нової хвилі COVID-19

Станом на ранок суботи, 13 лютого 2021 року, найбільша кількість нових заражень коронавірусом, як і минулими вихідними, спостерігається на Івано-Франківщині. На другому та третьому місцях - Закарпаття і Буковина

Про це з посиланням на відкриті дані РНБО передає Еспресо.TV.

Івано-Франківська область має 688 випадків за добу, що приблизно у шість разів перевищує відповідний показник у більшості інших областей України, де кількість нових заражених коливається в межах 100-200 осіб; Закарпатська - 485, Чернівецька - 384.

Далі йдуть сусідні з ними Вінницька (+365) та Львівська (+329) області, а потім вже традиційні лідери статистики інфікування - мегаполіси Київ (+320) та Київщина (+265), Харків та Харківщина (разом - це +289).

Понад 200 нових заражень протягом останньої доби є також й у сусідній з Київською Житомирській областях.

Решта регіонів - менше 200 випадків.

При цьому ще минулої п'ятниці, 5 лютого, головний санітарний лікар Івано-Франківської області Руслан Савчук заявляв про 100%-ву наповненість двох  COVID-лікарень краю. Йшлося про Надвірнянську районну лікарню та Коломийську центральну районну лікарню.

Коломийська інфекційна лікарня була заповнена на 92 %, Богородчанська - 86 %, Солотвинська - 82 %. Й ситуація не поліпшилася, а радше навпаки.

За підсумками 5 лютого місто Івано-Франківськ разом з прилеглою областю чи не вперше за увесь період пандемії COVID-19 в Україні посіли першу позицію за добовим темпом поширення вірусу.

У соцмережах місцеві жителі висловлюють підозри, що нова хвиля захворюваності імовірно може бути виклана контактами зі Словаччиною, де складна ситуація й понад 70% хворих уражені небезпечним "британським" штамом коронавірусу.

Офіційних підтверджень цієї версії наразі немає, як і пояснень різкого сплеску зараження у Карпатській Україні.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb