Зеленський запропонував обмежити повноваження Окружного адміністративного суду Києва

Президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкт, яким пропонується обмежити повноваження Окружного адміністративного суду Києва

Про це повідомляє офіційний сайт президента України.

У Офісі президента зазначили, що у разі ухвалення законопроєкту, всі судові спори, у яких оскаржуються акти центральних органів виконавчої влади, державних регуляторів та будь-якого іншого суб'єкта владних повноважень, які поширюються на всю територію України, забираються з виключної підсудності Окружного адміністративного суду міста Києва і будуть передані Верховному Суду як суду першої інстанції. Судом апеляційної інстанції у таких спорах буде Велика Палата Верховного Суду.

У ОП переконані, що таке врегулювання підсудності справ Верховному Суду як суду першої інстанції унеможливить будь-які маніпуляції з рішеннями суб'єктів владних повноважень, які раніше могли провокуватися через оскарження в ОАСК.

"Робота судової системи має бути відкорегована. Закон і справедливість мають бути головними словами для українських судів. Чинне законодавство дає необхідні рамки, щоб проводити зміни. Але конкретні кроки потребують підтвердження від парламенту", – сказав Зеленський.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb