Експерт ВООЗ заявив, що COVID-19 може походити не з Уханя

У Всесвітній організації охорони здоров'я вважають, що ймовірним джерелом походження коронавірусу могла стати ферма диких тварин у Китаї або Південно-Східній Азії

Про це повідомляє The New York Times.

За словами Пітера Дашака, члена міжнародної групи експертів ВООЗ, які цього тижня відвідали Ухань, найбільшим ймовірним місцем передачі коронавірусу від кажана могли стати Китай або Південно-Східна Азія.

"Я вважаю, що вірус з'явився в Південно-Східній Азії або Південному Китаї від кажанів, потрапивши потім на ферму диких тварин", - сказав Дашак.

Він додав, що від кажанів COVID-19 міг заразитися один із співробітників таких ферм або інші їх мешканці - тхори, борсуки, єнотоподібні собаки. Така версія отримала найбільшу підтримку китайських дослідників та учасників місії ВООЗ в ході спільного обговорення.

Водночас, Дашак додав, що в ході розслідування експерти ВООЗ не отримали доступу до особистих справ деяких пацієнтів, оскільки в Китаї медичні карти конфіденційні.

"Ми хотіли зустрітися з деякими пацієнтами. Вони не хотіли зустрічатися, тому їх не примушували брати участь у зустрічі з нами", - зазначив експерт.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb