Помер експрезидент Аргентини Карлос Менем

На 91-му році життя помер колишній президент Аргентини Карлос Менем

Про це повідомляє El Pais.

Карлос Менем помер у віці 90 років.  Він був президентом Аргентини з 1989 до 1999 року. У країні через смерть колишнього лідера оголошено триденний траур.

Влітку Менема госпіталізували з пневмонією. Результати двох його тестів на коронавірус були негативними.

Карлос Менем народився 2 липня 1930 року в аргентинській провінції Ла-Ріоха. У 1955 році закінчив Національний університет Кордови за фахом юрист, після чого активно зайнявся політичною діяльністю, очоливши студентський Пероністський рух, ідеологія, якого була пов'язана з політикою президента Хуана Перона.

У 1962 році Менем був обраний депутатом законодавчих зборів Ла-Ріохи, потім очолив провінційну партійну організацію пероністів. Тричі ставав губернатором Ла-Ріохи.

З 2005 року у колишнього президента було місце в сенаті парламенту Аргентини.

У червні 2013 року суд засудив Менема до семи років позбавлення волі за причетність до контрабанди зброї в Еквадор і Хорватію в обхід ембарго. Крім цього експрезидента звинуватили в порушеннях під час приватизації виставкового комплексу Rural в 1991 році.

У 2015 році Менем отримав чотири роки в'язниці за розтрату. Однак він залишився на волі, оскільки мав імунітет як член сенату Аргентини.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb