Шість років тому в боях за Широкине не стало трьох юних футбольних фанатів, які пішли добровольцями в "Азов"

"Молоді, зухвалі, завжди рвалися до бою. Це був період найзапекліших боїв за Широкине. Ворог намагався захопити позиції "Азову"

Про це через телеграм нагадує засновник і перший командир добровольчого полку "Азов" Андрій Білецький, передає Еспресо.TV.

Роман "Бенч" Черненко з Дніпра того дня впритул до ворога з азартом успішно відпрацьовував його позиції з АГС. Окупантам тоді дісталося добряче. Ворог підтягнув важку артилерію. Бійці "Азову" далеко від укриття, потрапляють під обстріл. 19-річний "Бенч" отримує осколкове поранення, помирає під час евакуації.





Ігор "Ернест" Гольченко із Сум прикривав наступ роти на Саханський блокпост. Завдяки його влучній стрільбі "Азов" зайняв передову лінію оборони. 14 лютого загинув від чисельних кульових поранень, прикриваючи побратима "Зіну". Ігорю було 18 років.

"Завжди усміхнений захисник, якому навічно вісімнадцять. 

Палке серце, широка усмішка, юнацька щирість. Саме таким назавжди закарбується у нашій пам’яті боєць 2-ої сотні полку "Азов" Ігор Гольченко", - зазначає Білецький.



Володимир "Чемпіон" Радіонов із Луганська 14 лютого 2015 року разом із побратимом з позивним "Боб" прикривав авто з евакуйованими пораненими. Ворог влучив по їхньому авто із танка. "Чемпіон" загинув на місці. Він захистив своїх друзів віддавши своє життя.

У своєму останньому бою "Чемпіон" завдав значних втрат противнику, знищивши більше 15 загарбників.

"Пам'ять про "Бенча", "Ернеста" і "Чемпіона" - це боротися до кінця за вільну Україну!", - наголосив Білецький.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb