Cередній розмір житлових субсидій у січні склав 2,2 тис. грн, - Лазебна

Середній розмір житлових субсидій у січні склав 2,2 тис. грн, пільг на оплату житлово-комунальних послуг для визначених груп населення - 1,1 тис. грн

Про це міністр соціальної політики Марина Лазебна сказала під час Всеукраїнського форуму "Україна 30", передає Еспресо.TV.

За словами Лазебної, програмою житлових субсидій в Україні користується 3 млн домогосподарств. Вони сплачують не більше 10% своїх доходів за комунальні послуги, у той час як решту компенсує держава. 

"Середній розмір субсидій у січні склав 2,2 тис. грн", - сказала Лазебна.

За її словами, головна мета цієї програми - компенсувати малозабезпеченим людям різницю між вартістю платіжок і визначеним для кожного домогосподарства базовим відсотком платежу. При цьому відсоток цей є індивідуальним для кожної родини, в залежності від того, які доходи вона має.

Лазебна зауважила, що програма підтримки по оплаті житлово-комунальних послуг окрім субсидій має й іншу складову - пільги на оплату житлво-комунальних послуг.

"Пільгами у нас користуються 1,8 млн людей. Це пільги статусні, вони визначені законом, розмір у них від 25% до 100% оплати комунальних послуг. Найбільше - 100% комунальних послуг - ми компенсуємо учасникам бойових дій, учасникам війни. У січні середній розмір пільг, які держава компенсує за цих категорій - 1,1 тис. грн", - зазначила Лазебна.

Загалом, за її словами, програма підтримки населення по олпаті комунальних послуг охоплює третину домогосподарств України.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb