Катастрофа АН-26 у Чугуєві: підозрюваним військовослужбовцям продовжили арешт

Суд продовжив арешт двох підозрюваних військовослужбовців В'ячеслава Глазунова і керівника польотів Олександра Жука у справі про катастрофу АН-26 близько Чугуєва Харківської області

Про це сказав адвокат Олександр Фролов, передає "РБК-Україна".

"Продовжені арешти і Глазунову і Жуку до 18 березня", - повідомив він.

Адвокат додав, що суди проігнорували звернення особового складу 9 авіаційних полків ЗСУ, які закликали відпустити з-під варти офіцерів Глазунова і Жука.

Фролов зазначив, що його підзахисний, керівник польотів Олександр Жук, не порушував норми службових інструкцій, відправляючи у політ літак АН-26 з курсантами. Зокрема, керівник польотів не мав повноважень перевіряти перевантаження кожного борту або оформляти допуск до польоту командира екіпажу.

Також слідство у справі АН-26 продовжено до 17 березня. Це рішення ухвалив 5 лютого заступник генпрокурора Максим Якубовський.

  • Нагадаємо, у п'ятницю, 25 вересня 2020 року, близько 20:50 на автошляху Київ-Харків-Довжанський, поблизу військового аеропорту Чугуєва Харківської області, впав та загорівся військовий літак марки АН-26 однієї з військових частин. На його борту попередньо перебували 27 людей - курсанти Харківського університету повітряних сил ім. Івана Кожедуба та екіпаж з військовослужбовців 
  • Вдень 26 вересня було офіційно заявлено, що на місці авіакатастрофи знайдено тіла 25 загиблих курсантів, ще один помер у лікарні, а один вижив, за його життя боряться медики. Тобто це усі 27 осіб, які були в літаку на момент падіння.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb