Монобільшість "Слуги народу" не реєструє законопроєкт для покарання екс-"беркутівців", - адвокатка Закревська

Ані президент Володимир Зеленський, ані фракція президентської партії "Слуга народу" не реєструють законопроєкт для заочного покарання винних у злочинах проти учасників Революції Гідності колишніх бійців міліцейського спецпідрозділу "Беркут"

Про це адвокатка родин Героїв Небесної сотні Євгенія Закревська заявила у випуску програми "Історична правда" з Вахтангом Кіпіані, що був присвячений Євромайдану та вийшов в етер ввечері у неділю, 14 лютого 2021 року, на Еспресо.TV.

Як наголосила Закревська, прийняття такого закону дозволило б "зберегти хоча б для заочного вироку всі ці п'ять років (2015-2020 рр., тобто до того, як трьох колишніх "беркутівців" було вирішено обміняти на полонених - ред.) роботи суду, захисту, обвинувачення".

"Навіть не зареєстровано законопроєкт. Тобто не президент, не пропрезиденська більшість не зареєстрували законопроєкт, який мав би шанси", - сказала Закревська.

"Тобто, грубо кажучи, в президентській більшості нема трьох людей, які готові на себе взяти відповідальність і протягти цей законопроєкт?" - перепитав у адвокатки ведучий програми.

"Виходить, що нема", - відповіла Євгенія Закревська.

Довідка

Станом на 15 лютого 2021 року парламентська фракція партії "Слуга народу" нараховує 245 народних депутатів.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb