Нафтогаз співпрацюватиме з румунською OMV Petrom над розвідкою нафтогазових ділянок у Чорному морі

Нафтогаз підписав меморандум про взаєморозуміння щодо співпраці з румунською OMV Petrom для розвідки нафтогазових ділянок в українській частині акваторії Чорного моря

Про це повідомила пресслужба Укргазвидобування.

Згідно з повідомленням, група Нафтогаз підписала меморандум про взаєморозуміння щодо співпраці з провідною інтегрованою енергетичною компанією Південно-Східної Європи - румунською OMV Petrom. Нафтогаз і OMV Petrom націлені реалізовувати спільні проєкти з розвідки та видобування газу в Україні.

За словами головного виконавчого директора групи Нафтогаз Отто Ватерланда, упродовж 2020 року Нафтогаз працював над створенням і відкриттям нових можливостей у галузі розвідки та розробки нових газових родовищ в Україні. 

"Отримавши ліцензії зі значним потенціалом на шельфі Чорного моря та Юзівській площі, а також зважаючи на залишковий потенціал ділянок у Західній Україні, Нафтогаз наразі прискорює виконання власних інвестиційних планів. Частиною стратегії компанії є залучення досвідчених міжнародних партнерів для спільних інвестицій", - цитує пресслужба слова Ватерланда.

Він додав, що залучення міжнародних інвесторів є важливим кроком на шляху до газової незалежності України до 2030 року. 

"Ми вважаємо компанію OMV Petrom цінним та авторитетним партнером із інвестиційним потенціалом, знаннями та відповідним досвідом роботи в регіоні. Компанія OMV Petrom відкрила перспективне родовище Нептун у Чорному морі, має знання та технології в галузі буріння на шельфі та доведений досвід успішної й ефективної розробки ділянок на суходолі в румунських Карпатах, регіоні, який має спільну геологічну історію з Карпатським регіоном України. Ми бачимо великий потенціал спільної роботи на цих ділянках та сподіваємося здійснити певні кроки із налагодження співпраці в найближчому майбутньому", - зауважив Ватерланд.

У пресслужбі зазначили, що Нафтогаз і OMV Petrom почнуть аналіз можливостей щодо співпраці на перспективних нафтогазових ділянках в українській частині акваторії Чорного моря. Так, відповідно до рішення уряду Нафтогаз уже подав документи для отримання 36 спецдозволів для розвідки зазначених ділянок.

Як зазначив член виконавчої ради OMV Petrom Крістофер Вейт, стратегія компанії полягає у розширенні діяльності в Чорному морі. Партнерство з Україною є логічним кроком на шляху оцінки можливостей у регіоні, оскільки країна має чи не найбільший потенціал видобутку природного газу в Європі. 

У пресслужбі нагадали, що у 2020 році Нафтогаз розробив і розпочав реалізацію нової стратегії розвитку ресурсної бази, що спрямована на подвоєння запасів компанії. Серед стратегічних проєктів - розвідка й освоєння ділянок у Чорному морі, покладів газу у щільних колекторах Юзівської площі, а також перспективних площ у Західному регіоні.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb