Нова пошта спростила правила пакувань для відправлень: що нового

Нова пошта з 1 лютого спростила правила пакувань для більшості типів відправлень

Про це повідомила пресслужба Нової пошти.

Згідно з повідомленням, з 1 лютого Нова пошта запровадила нові правила пакування. Вони стосуються більшості категорій відправлень і розширюють альтернативи для надійного пакування посилок і вантажів, щоб запобігти їхньому пошкодженню.

Зазначається, що основною формою пакування, як і раніше залишається коробка. Проте відтепер компанія надаватиме альтернативні пакування для більшості типів відправлень. 

Зокрема, для відправлення паперових документів перевага надаватиметься паперовому або поліетиленовому конверту, а для пластикових - конвертам із повітряно-пухирчастою плівкою. Раніше для документів товщих за 2 см використовувалась коробка.

Одяг та текстиль до 2 кг та до 40 см транспоруватиметься у полієтиленовому пакеті, а понад 2 кг та 40 см - у гофрокартонній коробці або у пакеті для відправлень із обов'язковою пласкою основою. Раніше весь одяг та текстиль із оціночною вартістю понад 2 тис. грн відправлявся лише у гофрокартонній коробці.

Взуття, яке має фірмову коробку, за новими правилами відправляється у пакеті для відправлень або обмотується стрейч-плівкою. Взуття без фірмової коробки відправляється у гофрокартонній коробці. Раніше усе взуття з оціночною вартістю понад 2 тис. грн відправлялося лише у гофрокартонній коробці.

Пласкі об'ємні відправлення в товарній упаковці, такі як телевізори, монітори тощо, якщо їх вартість не перевищує 10 тис. грн, не потребуватимуть додаткового пакування. Якщо вартість перевищує 10 тис. грн - товар додатково запаковується у п'ятишаровий гофрокартон. Раніше всі телевізори та монітори потребували додаткового пакування у коробку, палетні борти або флет-бокси.

Гаджети, канцелярія, книги та інші дрібні некрихкі відправлення в упаковці можуть відправлятися замотанними в повітряно-пухирчасту плівку та укладеними в пакет, або в конверт із повітряно-пухирчатою плівкою, або в гофрокартонну коробку. Раніше обов’язково в коробку повинні були запаковуватися відправлення, які мали округлу або випуклу форму, гострі краї або містили крихкі елементи.

Об'ємні запаковані вантажі у заводській гофрокартонній коробці, що витримує навантаження всередині без деформацій не потребує доупакування. Раніше всі подібні вантажі вагою до 30 кг і стороною більше 70 см додатково пакувалися у палетні борти.

Крім того, додали у пресслужбі, з 16 лютого Нова пошта спрощує тарифоутворення для відправки вантажів. Зміни стосуватимуться трьох категорій: відправка у палетних бортах, Flat-боксах та дерев’яному обрешетуванні. Тарифікація стає прозорішою для клієнта, який тепер зможе заздалегідь розрахувати вартість доставки свого відправлення.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb