SkyUp очікує дозвіл на проліт із Занзібара у Київ для евакуації українських туристів

Авіакомпанія SkyUp очікує дозвіл на проліт повітряною територією із Занзібара у Київ для евакуації українських туристів

Про це повідомила пресслужба SkyUp.

Згідно з повідомленням, протягом 13-15 лютого представники авіакомпанії ведуть переговори з авіаційними органами країн для отримання дозволів на проліт у їхньому повітряному просторі. 

"Кілька разів ми отримували усні запевнення щодо готовності надати дозволи і розпочинати підготовку до рейсу, зриваючи пасажирів з місця, однак в останній момент отримували відмову. Наразі для пришвидшення вирішення питання до переговорів приєдналася Державіаслужба України", - зазначили у пресслужбі.

У компанії наголосили, що технологічно літак готовий до здійснення рейсу.

"Якщо ми не отримаємо дозвільних документів на сьогоднішній виліт, завтра всі пасажири зможуть вилетіти в Київ нашим рейсом. Актуальну інформацію про час вильоту пасажири отримають у смс-повідомленнях.

У пресслужбі також пояснили, що рейс SkyUp Airlines PQ 6972 Занзібар-Київ не вилетів за розкладом з технічних причин. За кілька годин до вильоту літак був готовий здійснити рейс, однак для дотримання правил і процедур для його виконання, в тому числі і дотримання регламенту щодо робочого часу екіпажів, для виконання рейсу потрібно було внести зміни в маршрут і отримати відповідні необхідні дозвільні документи від країн, чиї кордони перетинатимуться.

У пресслужбі зауважили, що у зв'язку із високим сезоном на острові SkyUp не зміг відразу забезпечити пасажирів комфортним проживанням - лише харчуванням і можливістю користування інфраструктурою готелів, однак наразі, за інформацією авіакомпанії, всі розселені в окремих номерах до 16 лютого.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb