У Чехії призупинили розслідування про викрадення сина прем'єр-міністра та вивезення його до окупованого Криму

Поліція Чехії припинила розслідування справи про викрадення сина прем’єрміністра Андрея Бабіша та вивезення до окупованого Криму

Про це повідомляє Радіо Свобода.

За словами речника прокуратури, поліції так і не вдалося допитати Бабіша-молодшого, але вона зібрала достатньо інформації, щоб ухвалити рішення про закриття справи.

Із заявою про викрадення звернувся до поліції сам Бабіш-молодший, написавши про це 2018 року електронного листа з України, – але далі на співпрацю із поліцією він не пішов.

Як стверджував син, його викрали, щоб він не міг дати свідчення в гучній справі, яка стосується його батька-прем’єра.В ній ішлося про підозрювані махінації з коштами, що надходили як дотації ЄС в компанії з бізнес-імперії мільярдера Бабіша-старшого, і його син як посадовець однієї з цих фірм спершу був одним із обвинувачених, але потім обвинувачення з нього зняли.

Бабіш-старший, заперечував слова сина і заявляв, що його подорожі до України, зокрема до Криму й Кривого Рогу, були добровільні, а його заяви спричинила психічна хвороба Бабіша-молодшого, який потерпає від шизофренії.

На початку лютого Бабіш-молодший погодився ще на інтерв’ю чеським ЗМІ, в яких знову заявив, що підтверджує свої заяви з інтерв’ю 2018 року, коли він говорив про викрадення.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb