В МЗС заперечили тиск на покійного посла України в Китаї

В Міністерстві закордонних справ України прокоментували заяву ексглави Офісу президента Андрія Богдана щодо тиску на покійного посла в Китаї Сергія Камишева

Про це прессекретар українського МЗС Олег Ніколенко розповів у коментарі "Радіо Свобода".

Нагадаємо, 14 лютого помер посол України в Китаї Сергій Камишев.

Ексочільник офісу президента Володимира Зеленського Андрій Богдан написав тоді, що останні півроку Камишева "тероризували звільненням" та пообіцяв, що "винуватець" постане перед судом.

Читайте також: Посла України, який помер у Китаї, останні пів року тероризували звільненням, - Богдан

"Не було тиску. Смерть Сергія Камишева стала для нас великою втратою", – прокоментував журналістам речник МЗС Олег Ніколенко.

За його словами, у міністерстві знали Камишева винятково як професіонала, який самовіддано служив Україні.

"Він зробив багато для розвитку українських відносин із регіонами Азії та Близького Сходу", - додав Ніколенко.

Речник МЗС наголосив, що втрата Камишева стала шоком для всього дипвідомства.

Довідка: Сергій Камишев очолював українське посольство в Пекіні з 2004 по 2009 роки. У жовтні 2019 року Володимир Зеленський повторно призначив його на цю посаду. До початку 2000-х років Сергій Камишев працював в українських посольствах в Єгипті, Лівані та Сирії, потім в апараті МЗС. У 2009-2010 очолював Департамент консульської служби, з 2010 по 2014 працював в Кабміні на посадах заступника міністра Кабінету міністрів і заступник керівника Секретаріату Кабміну. У 2019 році до свого другого призначення на посаду посла України в КНР, Сергій Камишев працював радником глави Офісу президента.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо