Візит Зеленського до Еміратів: Офіс президента заявив про контракти на $3 млрд

У межах офіційного візиту президента Володимира Зеленського в Об’єднані Арабські Емірати українська делегація підписала низку меморандумів на загальну суму від $3 млрд

Про це повідомляє пресцентр Офісу президента.

Зокрема, були підписані меморандуми про взаєморозуміння між Фондом державного майна та інвестиційним фондом Mubadala. Вони спрямовані на участь еміратської сторони у програмі приватизації державної власності в Україні.

Міністерство цифрової трансформації підписало меморандум з компанією INTELMAX Management Consulting, який передбачає співпрацю щодо створення платформи для обміну інтелектуальною власністю на основі блокчейну Fantom, який забезпечить підвищену безпеку та прозорість. 

Також були підписані документи у галузі оборони, в рамках яких, зокрема, обговорювалася можливість побудови спільних заводів за межами України. Крім того, підписано меморандум в аграрній сфері, який передбачає створення агрохабу і трейдингової компанії з метою забезпечення продовольчої безпеки.

Розглядається також можливість започаткування українського суверенного фонду для спільних інвестицій. Поряд з цим 18 українських приватних компаній, серед яких «Інтерпайп», Dragon Capital, ДТЕК, Unit City, EastOne, UMG, Ufuture, Fortior, підписали меморандуми з державним інвестфондом Mubadala.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb