Арестович порівняв партію "ЄС" з жіночим гуртожитком - Геращенко звинуватила його в сексизмі та покинула ефір

Спікер української делегації у ТКГ Олексій Арестович звинуватив "Європейська Солідарність" у деморалізації українських військових, стверджуючи що партія їх "розбещує" розповідями про держзраду у справі вагнерівців

Відповідну заяву речник української сторони в ТКГ Олексій Арестович зробив 15 лютого в ефірі одного з політичних ток-шоу, передає "НВ".

Через годину після початку ефіру Олексій Арестович звинуватив партію "ЄС" :

"Хто деморалізує українських військових? Чи не ви? Чи не "ЄС", коли складаєте казки про те, що їм забороняють… не дають стріляти. Ви ж їх і розбещуєте, Вагнером цим всім, Медведчуком… Ви відкрито працюєте проти національної безпеки держави, інформаційної складової. Це офіційна заява… так, я звинувачую "ЄС" у тому, що ви працюєте у відповідності з російськими наративами… я вже не раз говорив, як ви себе поводите, до чого ви скочуєтесь. Ви зовнішність президента обговорюєте… не так бронежилет сидить, не так каска -  ви ж до рівня жіночого гуртожитку опустилися ПТУшного такого в тому, що ви робите!"

Читайте також: "Операція із затримання "вагнерівців" була санкціонована Порошенком" - ексклюзивна заява

Представник партії "ЄС" Ірина Геращенко покинула студію не відразу. Спочатку вона встигла відповісти й послухати інших спікерів.

Читайте також: Він хотів донести російській аудиторії український погляд, - Арестович про виступ Кравчука на телеканалі РФ

"Я не можу бути в ефірі, де йде сексизм, і це не присікає, на жаль ні ведучий, ні присутні тут колеги. І мені здається, що це та ситуація, яка особливо від віцепрем'єра з питань європейської інтеграції вимагає особливої реакції. Подібну риторику від представника партії влади в жодній європейській країні важко собі уявити", -  заявила Геращенко перед тим, як пішла.

Після того, як нардеп пішла, ведучий достроково завершив ефір.

Відео: "Свобода слова на ICTV":

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо