Людина, яка говорить не свої слова чужим голосом, - Мухарський про президентство Зеленського

Громадський діяч Антін Мухарський заявив, що "олігархічні клани" захопили владу в Україні і мають свого ставленика та впливають на його риторику й політику в державі

Про це він заявив в ефірі програмі "Вердикт із Сергієм Руденко" на Еспресо.TV.

"Коли я дізнався, що Зеленський (президент України Володимир Зеленський - ред.) вирішив іти в президенти й це вже не жарт, а серйозна історія, я одразу зайняв критичну опозиційну позицію. Тому що як людина, яка 13 років відпрацювала в театрі імені Лесі Українки, яка з рештою має театральну освіту завжди усвідомлював, на відміну від широких верств населення, що актор – це людина, яка говорить не свої слова не своїм голосом. Це удаваний персонаж, який несе певні жанрові характеристики, які народ сприймає начебто асоціюючи цю людину з його персонажем", - заявив Мухарський.

Він вважає, що це свідчить про низький рівень освіти українців.

"І всі ми стали заручниками великої маніпуляції, коли актор, якому пишуть тексти, здебільшого…Який проробляє промови зі сценаристами, режисерами, з продюсерами, які стоять трошки вище і завжди є уособленням отої "говорящей голови", через яку протягаються ті чи інші сенси. І в цьому випадку я не бачу жодної відмінності від шоу-бізнес і тих правили, за якими нинішній президент працював у шоу-бізнес, коли тексти складалися, а він лише виголошував певні тези, від того, що зараз відбувається в державі", - зазначив громадський діяч.

За його словами, президент Володимир Зеленський дуже залежить від зовнішньої думки та зовнішніх факторів, які впливають на його свідомість і підсвідомість та примушують робити певні вчинки.

"Але від тієї фрази, що актор – це людина, що говорить не свої слова чужим голосом, я не відмовляюсь. Я глибоко переконаний, що "олігархічні клани", які захопили реальну владу в Україні в 90-х (1990-х роках - ред.) мають свого ставленика, впливають на його риторику і зрештою на політику в державі", - наголосив Мухарський.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb