Мінінфраструктури розробить держстратегію підтримки авіаперевізників під час пандемії, - Шмигаль

Міністерство інфраструктури України до 22 лютого розробить державну стратегію підтримки вітчизняних авіаперевізників під час пандемії коронавірусу

Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, передає Урядовий портал.

Так, 16 лютого відбулася нарада щодо розвитку внутрішніх авіаційних перевізників. У ній взяли участь Денис Шмигаль, міністр інфраструктури Владислав Криклій, міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко і представники Міністерства фінансів.

За словами Шмигаля, що українці повинні отримати доступ до якісних і дешевих авіаційних перевезень на внутрішніх рейсах, так і міжнародних.

"Необхідно активізувати роботу та сформувати державну стратегію підтримки вітчизняних авіаперевізників у зв’язку з негативними наслідками пандемії COVID-19. Важливо якнайшвидше  завершити цей процес, щоб українці отримували безпечні та якісні послуги", — сказав він.

Прем’єр зазначив, що в контексті підписання угоди про Спільний авіаційний простір з Європейським Союзом, "підтримка вітчизняних авіакомпаній сьогодні має визначальну роль".

Тож Шмигаль доручив Міністерству інфраструктури до 22 лютого напрацювати рішення щодо підтримки вітчизняних авіаперевізників.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb