Отруєння школярок під Києвом: дівчата з'їли по 40 пігулок після перегляду відео із закликом спробувати препарат, - Нацполіція

Правоохоронці повідомили, що семикласниці після перегляду відео з соцмережі з’їли по 40 пігулок "Дротаверина". Уповноважений з прав дитини підозрює зв'язок з небезпечними інтернет-"іграми"

Про це повідомляє поліція Київщини.

Попередньо встановлено, що дівчата подивилися відео в одній із соціальних мереж з закликом спробувати медичний препарат.

"На перерві учениці придбали в аптеці "Дротаверин" та вжили кожна по 40 таблеток в приміщені школи. Дівчат у непритомному стані знайшли однокласниці, які забили на сполох", - йдеться в повідомленні.

Наразі поліція встановлює всі обставини трагедії.

Уповноважений президента з прав дитини Микола Кулеба підозрює, що до інциденту можуть бути причетні небезпечні інтернет-"ігри".

"За попередніми даними, є підозра, що ці випадки пов'язані з небезпечними "іграми", які поширюються в Інтернеті", - заявив він.

Кулеба закликав батьків провести з дітьми пояснювальну роботу щодо небезпечності таких "ігор".

"Поясніть, що "розваги" онлайн несуть небезпечні, а часом - невідворотні наслідки в реальному житті", - додав уповноважений.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb