"Малевич і Гоголь є українськими авторами": Ткаченко закликав не відмовлятися від культурного спадку, який росіяни вважають своїм

Україна повинна поборотися з Росією за свою культурну спадщину, зокрема за письменника Миколу Гоголя і художника Казимира Малевича

Про це розповів міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко у інтерв'ю ВВС Україна.

Міністр зазначив, що ми віддали  багато нашої культурної спадщини, яку вивезли в Росію, причому не тільки фізично.

"Ми віддавали і імена, які безперечно належать українцям. Достатньо сказати про Малевича і Гоголя, які без сумніву є українськими авторами. Той же Малевич про це постійно говорив. Але росіяни всюди говорять, що це російський художник. Ми повинні говорити про тих, хто виріс тут, в Україні, пишатися тим, що Україна була різноманітна, хай навіть вони писали російською мовою", - сказав Ткаченко.

Він додав, що також Чехов мав сентименти з приводу України і схвально відгукувався про Україну, не тільки коли жив в українському Таганрозі,  а й в українському Криму"

За його словами, питання чи включати Чехова до програми української літератури, "дискусійне".

"Для початку треба вирішити питання хоча б із Гоголем. Тому що, наприклад, зараз "Тарас Бульба" входить до програми української літератури, а всі інші його твори - в зарубіжній. І це неспівпадіння, цей дисонанс з приводу всього різноманіття нашої спадщини" - зазначив Ткаченко.

Він вважає, що Гоголь повинен бути в підручниках з української літератури.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb